Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
14/07/2024 | 01:15 h
previsio
 
 
14/07/2024 | 01:15 h

La coberta de la pista exterior del Palauet, el canvi més ben valorat en l’enquesta de valoració de la Festa Major 2019

11 d'octubre de 2019


215 palafollencs dels 315 que han completat l’enquesta, han fet valoracions i propostes més enllà de respondre el qüestionari. La ‘Nit Punk’, un dels elements menys valorats per la ciutadania


La regidoria de Participació Ciutadana ha presentat aquest matí els resultats de l’enquesta de valoració de la Festa Major de Palafolls 2019, en un informe que servirà a la regidoria de Cultura i Festes per tenir un punt de partida de cara a la preparació de la Festa Major de 2020. Els resultats complerts de l’enquesta es poden consultar a través d’aquest enllaç, que també inclou un annex amb les 215 aportacions que s’han recollit dels 315 palafollencs que van omplir el qüestionari; una xifra de participació elevadíssima, que situa l’interès ciutadà per tenir unes festes cada vegada millors per sobre de les expectatives inicials.

 

Carpa 2019

 

La coberta de la pista exterior del palauet, el canvi més aplaudit

 

Per aquesta edició de la Festa Major, la regidoria de Cultura i Festes va introduir una sèrie de canvis que han tingut molt bona acollida. El més destacat, i amb molta diferència, ha estat la instal·lació d’una coberta a la pista exterior del Palauet, la carpa, que ha obtingut el reconeixement favorable de 296 persones (253 l’han qualificat com a molt bona idea, i 53 com a bona). Només 11 persones han valorat aquesta mesura com a ‘regular’ i 7 com a innecessària. El Punt Lila, una altra de les novetats, ha tingut una bona acceptació (160 ho han trobat molt bé, 91 bé, 29 regular i 12 innecessari), i la ubicació de la Fira d’artesania ha estat aprovada amb un consens una mica menor.

 

La seguretat i la ubicació dels actes, s’han guanyat la confiança dels palafollencs

 

La resposta a la pregunta de ‘Com valores els següents aspectes de la Festa Major?’ ha donat els millors resultats en el camp de la seguretat (139 persones ho han valorat com a molt bé, i 142 com a bé), i la ubicació dels actes (125 molt bé, 134 bé). Més enllà d’això, cal destacar les bones xifres amb les que s’ha valorat la publicitat emesa (101 molt bé, 162 bé) i la organització de la #FMPalafolls19 (111 molt bé, 150 bé).

 

Mitjà 2019

 

Facebook guanya la partida a la resta de xarxes a Palafolls

 

Parlàvem de la valoració de la publicitat emesa per donar coneixement de la Festa Major entre la ciutadania. Però, a través de quines xarxes socials s’han informat els palafollencs i han seguit les festes? La pregunta admetia múltiples respostes, i en el resultat final s’ha acabat imposant Facebook, amb un 54% (148 persones). A no massa distància hi trobem Ràdio Palafolls, amb un 46,7% (128 persones) i Instagram amb 104 persones (38%). Més lluny s’hi situa Twitter amb 41 persones (un 15%) de la gent. En referència estricta al programa, el paper segueix essent la referència de la ciutadania a l’hora de consultar el programa (77,1%), amb molt bones xifres de gent que el consulta a través de les xarxes socials i el web (62,9%). La cartellera als pregoners perd energia, la qual cosa és indicadora d’un canvi en el model de consum de la informació a Palafolls. Si posem el focus sobre el programa en paper, el 96,8% dels ciutadans troba que la mida és correcte.

 

Oques Grasses, la cultura popular i la ‘Festa dels 90’s, els esdeveniments més ben valorats. La ‘Nit Punk’, punxa

 

Del detall de les valoracions del ciutadà dia per dia, de les activitats del dijous de la #FMPalafolls19, el que més va agradar és el concert d’Oques Grasses (141 persones), la qual cosa implica que l’aposta per un concert de gran format és benvingut i necessari. Algunes persones suggereixen que, en relació al pregó, aquest es torni a fer a la Plaça Poppi perquè hi ha més espai. La cultura popular, tant a les jornades de dissabte (amb el correfoc dels Diablesfolls), i els castellers diumenge han estat els actes més ben valorats, com ha passat amb la ‘Nit Remember’, la Festa dels 90’s, que malgrat la pluja va aplegar a molta gent que va resistir amb alegria el plugim. El contrapunt de les activitats ha estat per la ‘Nit Punk’, que ha perdut la confiança de la ciutadania, malgrat ser un esdeveniment recurrent any rere any. De les activitats de dilluns es valora bé o molt bé el taller de circ.

 

Log 2019

 

Una participació sorprenentment elevada en comentaris i aportacions addicionals que posen les bases dels canvis que s’introduiran a les festes de 2020

 

Com avançàvem al principi, l’enquesta reservava un espai lliure perquè la ciutadania expressés els seus comentaris, aportacions, suggeriments i coses a millorar de cara a la propera edició de la Festa Major. El resultat ha sorprès a l’àrea de Participació, precisament per la participació de les 215 persones (de 315) que han deixat un comentari en un sentit o en un altre. D’entre aquests comentaris hom n’hi trobarà de tot tipus, i tots queden recollits per a ser consultats en aquest enllaç en format Log de Comentaris (format no editat).

 

D’entre les principals reivindicacions hi ha aspectes com ara que la fira d’entitats sigui més gran i hi hagi més diversitat en els seus productes, o per exemple que es faci alguna activitat al Castell de Palafolls. També hi ha persones que han trobat a faltar la xocolatada, i diversos comentaris felicitant la gestió i els canvis introduïts. Des del consistori s’encoratja a tothom a seguir emprant aquests canals de participació de forma massiva, com en aquesta ocasió, perquè aquesta és la manera de poder fer arribar una opinió directa, de la qual, previ filtratge de les propostes més interessants, s’aniran introduint les millores necessàries per fer la Festa Major de 2020 encara millor.

 

Dones, de mitjana edat, i preferentment del Centre, les persones que més han participat a l’enquesta

 

D’entre els aspectes més tècnics de l’enquesta, en destaca que un 66% de les respostes són de dones. Hi ha més igualtat en les franges d’edat participants. Les persones d’entre 40 i 49 anys s’imposen amb un 28,6% de participació front als joves d’entre 19 i 29, que sumen un 19,4%. A menys d’un punt de distància hi trobem la franja que se situa entre les dues ja esmentades: les persones entre 30 i 39 anys (18,7%). Més lluny hi trobem les persones entre 50 i 59 anys (13%), i els majors de 70 (9,5%). Finalment els menors de 18 anys s’hi han implicat en un 6% dels casos, i les persones entre 60 i 69 apareixen com el darrer col·lectiu en participació, amb un 4,8%. A nivell geogràfic, la zona del Centre (i Ciutadella) s’endú la posició capdavantera, amb un 54,9% de les respostes, seguida de Santa Maria (30,5%) i Sant Lluís (7%). La resta d’indrets del municipi no arriben al 2%.

 



Número de visites
1687
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43