Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
01/09/2024 | 16:21 h
Portal d'informació electoral: Eleccions municipals 2023
previsio
 
 
01/09/2024 | 16:21 h
Inici >

 

L'Ajuntament de Palafolls posa a disposició de tota la ciutadania un portal web mitjançant el qual hom pugui estar al dia de tota la informació de tipus oficial i legal relativa a la convocatòria d'eleccions municipals 2023, prevista per al pròxim 28 de maig de l'any en curs. Les informacions estan elaborades per l'Àrea de Secretaria del consistori.

 

Designació de les meses electorals

 

En compliment del que preveuen els articles 26.4, 27.2, 27.3 i 27.4 de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny del Règim Electoral General, el dimarts 2 de maig se celebrarà el sorteig públic per la designació dels membres de les meses electorals.

 

En la sessió plenària extraordinària es nomenarà, concretament, un/a president/a i dos vocals per taula i dos suplents per cada persona titular. La notificació a les persones designades i l'entrega del manual de membres de mesa electoral es farà durant els tres dies següents al sorteig.

 

El consistori recorda que les persones escollides disposen de set dies, des de la rebuda de la notificació, per presentar les al·legacions corresponents que impedeixen la designació davant de la Junta Electoral de zona d'Arenys de Mar.

 

D'aquesta manera, la resolució i la comunicació d'aquestes a les persones interessades, i en cas que sigui necessari al o la suplent designat, es realitzarà en un termini de 5 dies a partir de la presentació.

 

Presentació de candidatures

 

D'altra banda, el consistori informa que, des del passat 26 d'abril, ja s'han publicat al BOP les candidatures presentades per al municipi:

 

  • PALAFOLLS SOM (PLS)
  • PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA - CANDIDATURA DE PROGRÉS (PSC-CP)
  • ESQUERRA UNITÀRIA - CONFLUÈNCIA (EU-C)
  • ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA - ACORD MUNICIPAL (ERC-AM)
  • PARTIDO POPULAR / PARTIT POPULAR (PP)
  • JUNTS PER PALAFOLLS - COMPROMÍS MUNICIPAL (CM)
  • NOSOTROS PARTIDO DE LA REGENERACION SOCIAL (NPRS)

Si no hi ha cap incidència ni error que s'hagi de corregir, la proclamació oficial serà el proper 1 de maig. La publicació al BOP, en compliment del que preveuen els articles 47.5 i 187.4 de la Llei Orgànica 5/1985 de 19 de juny, del Règim Electoral General, serà el 2 de maig.

 

Votació per correu

 

En compliment del que preveu l'article 39 de la Llei Orgànica 5/1985 de 19 de juny, del Règim Electoral General, s'informa que ja es pot sol·licitar el vot per correu de les persones electores residents a l'Estat espanyol.

 

Fins el dijous 18 de maig (inclòs), es pot demanar la documentació necessària per efectuar el tràmit. Cal adreçar-se, de manera presencial, a una oficina de Correus i omplir un formulari o sol·licitar-ho telemàticament per Internet, a través d'aquest enllaç.

 

L'Oficina del Cens enviarà per correu certificat la documentació al domicili que s'hagi notificat. La persona votant haurà de remetre la papereta a Correus, també per correu certificat, fins a tres dies abans dels comicis, concretament del 8 al 24 de maig, ambdós inclosos.

 

Residents a l'estranger

 

Les persones electores residents a l'estranger rebran, del 22 d'abril al 7 de maig, tots dos inclosos, les paperetes per votar de part de l'Oficina del Cens Electoral; i fins el 13 de maig, inclòs, el recurs de proclamació.

 

La remissió del vot per correu al consolat corresponent, per part de les persones electores, és fins el 23 de maigDel 20 al 25 de maig, tots dos inclosos, es podrà dipositar els vots a les urnes dels consolats o als centres habilitats corresponents.

 

Residents a l'Estat espanyol i temporalment absents

 

Pel que fa a les persones electores residents a l'Estat espanyol i temporalment absents, ja poden sol·licitar el vot per correu fins el 29 d'abril, inclòs. L'enviament de la documentació electoral per part de la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral és del 2 al 8 de maig, tots dos inclosos; i fins el 13 de maig, inclòs, amb recurs de proclamació. La remissió és fins el 24 de maig, també inclòs.

 

Cens electoral

 

En compliment del que preveu l'article 39 de la Llei Orgànica 5/1985 de 19 de juny, del Règim Electoral General, es fa saber que les llistes del cens electoral, actualitzades a 31 de gener de 2023 amb data de tancament de l'1 de febrer, es podran consultar a la pàgina web de l'INE o bé a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania del consistori, del 10 al 17 d'abril de 2023, ambdós inclosos, als efectes que durant els mateixos puguin presentar-se reclamacions.

 

Les consultes i reclamacions hauran de ser presentades per la persona interessada, prèvia identificació, que consideri que existeix un error sobre les seves dades, per la seva exclusió o inclusió en les llistes electorals del municipi, personalment a l'Ajuntament de Palafolls, qui s'encarregarà de remetre-les, o bé a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens electoral, organisme aquest competent per la seva resolució.

 

En el cas d'haver de realitzar el tràmit, es pot sol·licitar cita prèvia per ser atès a l'OAC per la pàgina web o al telèfon 93 762 00 43.

Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43