Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
25/07/2024 | 09:13 h
previsio
 
 
25/07/2024 | 09:13 h

Llar d'Infants Municipal, Palafollets


La Llar d’Infants és un centre educatiu destinat a nens i nenes de zero a tres anys, on viuran de forma col·lectiva la primera etapa de tot un procés educatiu que continuarà després a l’escola.

Aquesta primera etapa és fonamental en la seva vida ja que el seu desenvolupament posterior es basa en les experiències que adquireixen en aquests primers anys.

La Llar d’Infants està condicionada per a respondre a les necessitats dels infants, amb espais adequats, joguines i material necessari.

A més de satisfer les necessitats fisiològiques més elementals (higiene, alimentació…), les educadores afavorim que el nen/a pugui desenvolupar la seva capacitat de:

- Relacionar-se afectivament i comunicar-se amb els companys/es i educadores.

- Socialitzar-se, entès com a mitjà per assimilar la seva cultura, festes i normes de conducta.

- Explorar, experimentar i manipular amb materials i espais adequats.

- Adquirir hàbits. Els infants aniran, a poc a poc, adquirint uns hàbits en l’alimentació, la higiene i l’ordre que faran que arribin a aconseguir la seva autonomia, confiança i seguretat en ells mateixos, fonamentals per al seu desenvolupament i per a la integració al seu entorn. 

A la Llar d’Infants la responsabilitat ha de ser compartida pels pares i mares i pels educadors/es, per això i pel bon funcionament del centre cal que respectem totes les normes.

  

Hi ha servei de menjador.

 

Els infants poden romandre a la Llar un total de 8 hores al dia com a màxim, però considerem que no és recomanable que estiguin a la Llar més de 7 hores al dia com a norma general.

 

NORMATIVA DE LA LLAR D'INFANTS

- Màxima puntualitat en l'entrada i en la sortida de la Llar respectant les zones d'accés.

- Les portes de la Llar (barri, sala, aules i portes de fusta) s'han de tancar SEMPRE.

- Controleu les motxilles dels nens/es (que no portin res perillós).

- No s'admeten joguines ni llaminadures a la Llar.

- Acostumeu els nens/es a anar al wàter abans de sortir de casa.

- No es pot entrar a Llar esmorzant.

- La bossa de mà ("bolso") que porteu les persones que vénen a portar o a buscar els nens/es, mai la poden deixar ni a la classe ni al pati, sempre s'ha de dur a sobre.

- No deixarem marxar, si no ens aviseu abans, el vostre/a fill/a amb cap persona que l'educadora no conegui.

- Quan la porta estigui tancada haureu de trucar el timbre i deixar l'infant amb l'educadora que obri la porta.

- Heu de dir que el vostre/a fill/a es queda a dinar o no es queda a dinar, abans de 2/4 de 10 del matí (9.30 h). Si no ens aviseu el menú es cobrarà igualment.

- El calendari de dies festius de 2014 us el donarem el mes de gener.

 

ALIMENTACIÓ

Esmorzaran a la Llar només els nens i nenes que entrin a l'horari d'acollida de 3/4 de 8 a 3/4 de 9 h del matí (de 7.45 a 8.45 h).

Els qui entrin a 3/4 de 9 h (8.45 h) han de venir esmorzats de casa. A mig matí mengen un parell de galetes.

A 2/4 de 9 h (8.30 h) es tancarà la porta de l'acollida del matí i us haureu d'esperar fins que es torni a obrir a 3/4 de 9 h (8.45 h).

 

QUOTES I DESPESES

Les quotes i formes de pagament estan establertes segons les ordenances municipals que es poden consultar a la web de l'Ajuntament.

L'import de la matrícula es paga en el moment de formalitzar-la. Pel que fa al material i quota mensual, el pagament es farà mitjançant domiciliació bancària.  Si per algun motiu deixeu de pagar la quota d'un mes (el termini seria fins a finals del mes següent), ho hauríeu de comunicar a les oficines de l'Ajuntament o a Serveis Socials. En cas contrari, es donaria de baixa el nen o nena per al mes següent.

Cal tenir en compte que, tot i que el curs comença a mitjan de setembre, no tots els nens i nenes començaran el mateix dia. Tanmateix, la quota mensual s'haurà de pagar íntegrament.

 

ROBA

Cal que portin roba còmoda, per això, no poden portar cinturons, ni pantalons amb pitet, ni granotes('monos'). És molt important que la roba no li vagi estreta per facilitar-li el moviment. Procureu que la roba es pugui treure i posar amb facilitat perquè sigui senzill el canvi de roba en els petits i permeti que els grans es vesteixin sols.

Durant l'hivern us aconsellem que no els abrigueu excessivament. A les classes hi ha la temperatura adequada i quan sortim al pati els abriguem.

Els anoracs, jerseis, bufandes, bates, motxilles i tovalloles, llençols, manta i pitet s'han de marcar sempre amb el nom del nen/a.

 

L' ADAPTACIÓ S'HA DE FER

- Amb relació a un espai desconegut prou ampli (classe, pati, menjador...)

- Amb relació a l'horari, perquè queda desconnectat de la família durant moltes hores del dia.

- Amb relació a l'educadora que és, d'entrada, una persona desconeguda que li ha de resoldre les seves necessitats.

- Amb relació als companys/es, perquè ha de compartir amb ells tant l'espai com l'educadora, i a la vegada tota mena de material.

L'adaptació es farà gradualment, els nens i nenes entraran a la Llar estones curtes de temps fins que s'acostumin a la nova situació, acompanyats del papa o la mama. També entraran esglaonadament, és a dir, no començaran tots el primer dia malgrat que el curs comenci el dia 12 i  pagueu la mensualitat sencera.

Aquesta adaptació es realitzarà més o menys ràpid segons les característiques de cada nen/a (nivell de maduració, clima familiar, experiències anteriors...).

 

FAMÍLIES

Com que l'educació dels nens/es és compartida entre pares i educadores, cal que hi hagi un treball comú i una continuïtat a casa i a la Llar d'Infants, per això és important un intercanvi constant d'ambdues parts.

Tot això ho farem mitjançant:

- Jornada de portes obertes abans del període de preinscripció.

- Una primera reunió abans de començar el curs amb tots els pares i tot l'equip educatiu en què expliquem: què és la Llar d'Infants, el nostre funcionament, normativa del centre, etc.

- Entrevistes personals amb els pares, una a inici de curs i sempre que es vegi convenient tant pels pares com per les educadores.

- La reunió d'aula un cop finalitzada l'adaptació en què s'expliquen els continguts del curs, la metodologia, les activitats que es faran...

- Un informe a final de curs avaluant les àrees d'aprenentatge treballades durant el curs.

 

Necessitarem la vostra col·laboració en algunes activitats i sortides.A nens i nenes de 0 a 3 anysEl curs començarà el mes de setembre i acabarà el mes de juny.
Matí: de 3/4 de 9 (8.45 h) a 12 h
arda: de 3/4 de 3 (14.45h) a 17 h

Horari d'estiu
Juliol i agost: de 3/4 de 8 del matí (7.45 h) a 1/4 de 4 (15.15 h) de la tarda.EnsenyamentCami de Can Baltasar s/n937666060plf.llarinfants@palafolls.catLlar d'infants municipal - PalafolletsNúmero de visites
10570
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43