Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
25/07/2024 | 12:16 h
previsio
 
 
25/07/2024 | 12:16 h

El consistori estableix un màxim de 115 litres de consum diari d'aigua

24 de maig de 2024


Mitjançant un decret d'alcaldia, l'Ajuntament de Palafolls ha fixat els llindars per l'ús domèstic i pels establiments d'allotjament turístic


L'Ajuntament de Palafolls ha adoptat uns llindars màxims de consum d'aigua diària, tant per a ús domèstic com pels establiments oberts d'allotjament turístic, a l'efecte de limitar-ne el consum a tot el terme municipal. D'aquesta manera, s'estableix un límit de litres per persona i dia en funció de cada una de les situacions previstes en el Pla especial d'actuació en situació d'alerta i eventual sequera (PES).

 

A dia d'avui, en l'actual escenari d'excepcionalitat al sistema Ter-Llobregat, l'Ajuntament de Palafolls fixa un màxim de 115 litres de consum diari d'aigua a la població per persona i dia:

 

Llindars de consum diari d'aigua d'ús domèstic i pels establiments oberts d'allotjament turístic, segons l'Ajuntament de Palafolls

  • Excepcionalitat: 115 litres per persona i dia
  • Emergència o Emergència I: 100 litres per persona i dia
  • Emergència II: 90 litres per persona i dia
  • Emergència III: 80 litres per persona i dia

Cal tenir en compte que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), en aquests mateixos escenaris, limita el consum global d'aigua per abastir la població en unes xifres més altes.

 

A més, la Generalitat de Catalunya reconeix Palafolls com un dels municipis catalans que es troba dins l'Annex 4 "Dotacions addicionals en situació de sequera hidrològica" del Pla especial d'actuació en situació d'alerta i eventual sequera (PES). Per tant, en cadascun dels escenaris mencionats, la població compta amb una dotació addicional pel seu alt consum industrial i per la rellevància del sector industrial del municipi.

 

Així doncs, en la fase d'excepcionalitat la dotació palafollenca és de 17 litres més de mitjana per habitant i dia i en l'escenari d'emergència, el municipi suma 14 litres més de la quantitat ordinària:

 

Limitació del consum global d'aigua a Palafolls per l'abastament de la població, segons l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA)

  • Excepcionalitat: 230 + 17 = 247 litres per habitant i dia
  • Emergència o Emergència I: 200 + 14 = 214 litres per habitant i dia
  • Emergència II: 180 + 14 = 194 litres per habitant i dia
  • Emergència III: 160 + 14 = 174 litres per habitant i dia

A què es deu aquesta diferència?

 

La diferència entre aquests llindars s'explica perquè l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) calcula la dotació incloent tots els consums d'aigua urbans, és a dir, els estrictament domèstics però també els provinents de les activitats econòmiques i comercials, els d'usos municipals i dels centres sanitaris i les pèrdues en les xarxes de distribució, entre d'altres.

 

D'aquesta manera, es calcula el consum general d'aigua a Palafolls i es divideix pel número d'habitants censats. Per aquest motiu la xifra és bastant més alta, ja que només la dotació dels usos industrials se situa al voltant dels 50 litres per habitant i dia.

 

L'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, explica que la limitació del consistori, més concreta i real, busca conscienciar a la població de la necessitat de fer un ús raonable de l'aigua. A més, detalla que es començarà a controlar el consum dels domicilis i a multar, primer, els que consumeixin una quantitat molt per sobre de la permesa.

 

Pel que fa al consum d'aigua del sector industrial del municipi, resta controlat per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Les empreses de Palafolls hauran de presentar un pla d'estalvi que demostri que han rebaixat el seu consum respecte als anys anteriors.Número de visites
480
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43