Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
25/07/2024 | 10:02 h
previsio
 
 
25/07/2024 | 10:02 h

En marxa el projecte d'actuacions a Palafolls pel pas de la ruta EuroVelo 8

17 de maig de 2024


El consistori i el Consell Comarcal del Maresme estan treballant en la creació d'infraestructura ciclista i sostenible al municipi


Aquest matí, l'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, i el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Aleix Freixa, s'han reunit amb el conseller delegat de Transparència, Bon Govern i Planificació Estratègica del Consell Comarcal del Maresme, Xavier Ponsdomènech, pel projecte Maresme EuroVelo 8.

 

Aquest és un pla gestionat pel Consell Comarcal que, aprofitant el traçat maresmenc de la xarxa europea de rutes ciclistes EuroVelo, millorarà la sostenibilitat turística de la comarca mitjançant la promoció del cicloturisme; és a dir, un turisme verd, esportiu i de natura, com a oferta alternativa a la de sol i platja.

 

El projecte, inclòs a la convocatòria extraordinària del 2023 del Plan de sostenibilidad turística en destinos del Ministerio de Industria y Turismo, compta amb una subvenció de 3.090.631 euros en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència dels fons europeus Next Generation.

 

Notícia_portada (75).png

 

A Palafolls, Francesc Alemany ha explicat que s'està treballant per "posar una sèrie de capes de serveis al voltant d'aquesta ruta ciclista, com ara pèrgoles fotovoltaiques, aparcaments per bicicletes, àrees de serveis, illes de frescor o senyalització; que permetin posar a disposició la xarxa de camins i els elements patrimonials del municipi, amb el Castell com a referència".

 

Per ara, i en el marc de la reunió d'avui, s'està ultimant la proposta de conveni que se signarà entre l'Ajuntament de Palafolls i el Consell Comarcal del Maresme. El projecte Maresme EuroVelo 8 es preveu que estigui desenvolupat el juny de 2026.

 

Un projecte a nivell europeu

 

EuroVelo és una xarxa de 17 rutes ciclistes de llarga distància que connecten i uneixen tot el continent europeu. Les rutes poden ser utilitzades tant per cicloturistes com pels habitants locals en els seus trajectes diaris.

 

La ruta mediterrània, la número 8, recorre més de 5.900 quilòmetres al llarg de la costa del Mediterrani, connectant les ciutats d'Atenes i Cadis i travessant un total de nou països. A Espanya, la ruta de 1.700 quilòmetres uneix La Jonquera amb la ciutat de Cadis, passant per ciutats de renom com Màlaga, Múrcia, València i Barcelona.Número de visites
337
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43